Afzetcontainer

Afzetcontainer laadlimiet

Als de vrachtwagen van afvalverwerker Remondis met een zogeheten afzetcontainer langsrijdt kraakt het hele huis in zijn voegen. Die wagen past ook maar ternauwernood op de kade. Wat opvalt: de afvalcontainers worden altijd ruim gevuld, door met bijvoorbeeld een paar deuren of platen aan de zijkanten de wanden nog wat op te hogen. Terwijl de sticker op de container toch duidelijke taal spreekt:

Er mag beslist niet buiten en niet meer dan 10 cm boven de randen geladen worden!

Instructiesticker op afzetcontainer
Instructiesticker op afzetcontainer

Alle zinnen op de instructiesticker zijn van een uitroepteken voorzien. Eigenlijk verraadt dat al dat de regels niet nageleefd worden, ook niet door het bedrijf zelf. Op deze bak zit een kop van zeker 40 cm. Desalniettemin wordt die niet geweigerd, er gaat een afdekzeil overheen dat de boel een beetje bij elkaar moet houden, dat is alles.

Past net
Vrachtwagen met afvalcontainer: past net

Gepubliceerd door

De Balk

De Balk is een onregelmatig verschijnend magazine, losse nummers zijn leverbaar per post. De berichten op de website vormen een soort kladblok.