Niet voor vogels

Dit betonnen kogelvormige kastje nr. 82, met de platte ovale opening die op een mond lijkt, is geen nestkastje voor vogels. Het is bedoeld voor vleermuizen. De vleermuiskast is wat scheef komen te hangen, maar misschien dat het vleermuizen niet veel kan schelen. Als het goed is zit er achter de opening een geribbelde plaat waar de vleermuizen aan kunnen hangen. Dat doen ze dus niet aan de wanden. Meestal worden er tegenwoordig houten kasten opgehangen, met een smalle kastbrede opening, hoewel dit type kast ook nog wel verkrijgbaar is. Je zou denken dat steen of beton een wat koelere en vochtigere behuizing vormt, maar kennelijk maakt dat niet zoveel uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.