Cd’s in de bomen

Cd uit boom komen waaien

Langs de Vest werd de grond onder twee kinderspeelplaatsen gesaneerd. Vroeger stonden hier de kanonnen opgesteld, ook heeft er een molen gestaan. Vooraf werden in de bomen, op een wat onhandige manier met tiewraps, cd’s in de takken gehangen aan rood-wit afzetlint. Bovenstaand exemplaar werd er door de harde wind uitgeblazen. De meest voor de hand liggende reden voor de cd’s is dat de vogels op afstand moeten worden gehouden. Nestelen deden vogels in deze bomen toch al niet. De cd’s zijn onbeschreven exemplaren (cd-rom), met een witte sticker beplakt. Cd’s worden nauwelijks meer gebruikt, maar bij het bodemsaneringsbedrijf zijn ze nog altijd in trek. (Hoe, en óf ze uit de bomen gehaald gaan worden na afloop moeten we nog zien).

Update okt. 2021: zoals al werd verwacht zijn de cd’s in de bomen blijven hangen.

Auteur: De Balk

De Balk verschijnt onregelmatig sinds 1976. Andere publicaties zijn beslommerd met een redactioneel beleid. De Balk heeft niet zo’n probleem en is daarom met een resultaat gekomen dat nogal moeilijk te definiëren is.