Landbouwvehikel omgebouwd tot botenlift

Botenlift

Wat hebben we hier? Een tractor zonder voorwielen, gevangen in een metalen constructie omhangen met een tros stootkussens: het gaat hier om de onderkant van de botenlift die in gebruik is op het terrein van de Compagnieshaven. De lift is speciaal voor dit doel zo samengesteld, er zijn er vijf van gebouwd die in Nederland actief zijn (geweest). De botenlift heeft zijn eigen voorwielen en aan de achterzijde een contragewicht. Met de lift worden de zeilboten uit de haven op de kant getild en (in het voorjaar) weer teruggezet. De lift is te koop en wordt vervangen door een moderner vehikel. Met de voorwielen opnieuw gemonteerd kan de tractor zo het land weer op, veel kilometers staan er immers niet op de teller. De lezer wil nu natuurlijk wel eens zien hoe die botenlift er in zijn geheel uitziet. Welnu, daar kan De Balk in voorzien.

Botenlift aan de Compagnieshaven
Botenlift aan de Compagnieshaven

Auteur: De Balk

De Balk verschijnt onregelmatig sinds 1976. Andere publicaties zijn beslommerd met een redactioneel beleid. De Balk heeft niet zo’n probleem en is daarom met een resultaat gekomen dat nogal moeilijk te definiëren is.