Vogelhuisjeshuis

Je huis als vogelhuis Je huis als vogelhuis

In de omgeving zijn op verschillende plaatsen ingenieus in elkaar stekende vogelhuisjes te vinden op en bij woningen (sommige zelf ook weer voorzien van een vogelhuisje, voor het betere Droste-effect). Die koop je niet in de winkel, maar zijn zelfgemaakt. Je kunt kennelijk ook een exacte kopie van je eigen huis als vogelhuis laten maken. Deze staat in een tuin aan het Snouck van Loosenpark.

Vogelhuisjes van theepot tot caravan
Vogelhuisjes van theepot tot caravan

Het heeft er veel van weg dat de maker daarvan in dit pand woont (of een grootafnemer is), want hier is de hele buitenmuur voorzien van uiteenlopende modellen, waarvan De Balk de caravan tot de aardigste van het stel heeft verkozen. Het is zeer de vraag of vogels van deze huisjes gebruik zullen maken, de omgeving is nogal stenig (weinig bomen of ander groen) en voorzover bekend willen vogels (anders dan mensen) ook niet op zo’n korte afstand van elkaar wonen.