Kattenluik opstapplaats

Kattenluik opstapplaats

Een kattenluikje in een tuinhek dat op straat uitkomt, maar er is sprake van enig niveauverschil. Voor mensen is er daarom een stenen trapje van twee treden aangebracht. Voor een kat zal de hoogte normaal gesproken geen problemen opleveren en ook een kort verblijf met vier poten op een dunne richel niet. Toch is er een comfortabel opstapje geplaatst, dat doet denken aan de houten styles die je in Engeland op wandelroutes aantreft om over een heg of hek te kunnen klimmen. Wellicht is de kat in kwestie al wat ouder. Het was mogelijk een menselijke aanname dat de kat dit extraatje wel kan gebruiken. Die valt nu immers niet direct een halve meter naar beneden als die door het luikje naar buiten stapt. Er zit een schuif achter het luikje die kan worden dichtgedaan als het beest huisarrest heeft. Een geopend luikje biedt de voorbijganger die bereid is door de knieën te gaan een kijkje in de tuin.

Krantenkattenluik

Door dit luik gaat zowel de krant als de kat. Geen ongeadresseerde katten, wel huis-aan-huis types. Duw de katten goed door het luik, in verband met de krant.

Kranten en katten door één luik
Kranten en katten door één luik

Update 9-02-2021: Het kattenluik is vandaag gesloten.

Kattenluik gesloten
Wegens weersomstandigheden kattenluik gesloten

Gepubliceerd door

De Balk

De Balk is een onregelmatig verschijnend magazine, losse nummers zijn leverbaar per post. De berichten op de website vormen een soort kladblok.