Geknipt

Hier houden ze van uitroeptekens

Het duurde even voordat duidelijk was welke activiteit bij dit reclamebord hoorde. Van een afstandje werd namelijk alleen zoiets als TSMOO gelezen, was het misschien een afkorting? Pas bij nadere beschouwing werd duidelijk dat ze hier graag uitroeptekens gebruiken in plaats van de letter ‘I’ (i). Op de reclamebakfiets (in de achtergrond zichtbaar) staat aan de zijkant gelukkig de url van de onderneming uitgeschreven en daarin mogen geen uitroeptekens voorkomen, ook geen omgekeerde (wat beter was geweest). Wat is er eigenlijk tegen om je (kap)salon gewoon ‘Het is mooi’ te noemen? Of, wellicht nog toepasselijker: ‘Het wordt mooi’? Nu is het een vorm van moedwillige leukdoenerij die verhult waar het eigenlijk om draait. Je trekt je wenkbrauwen ook even op over dat ‘broWbar’, maar ja, dat hoort er kennelijk ook bij, dat je plotseling op het Engels overstapt en een onverhoedse kapitaal middenin een woord plaatst. Zou je ook een kopstoot kunnen bestellen in deze bar? Gratis tip van De Balk: plaats twee dakjes boven de ^w^! Voor hem en haar, maar ook voor haar.

Auteur: De Balk

De Balk verschijnt onregelmatig sinds 1976. Andere publicaties zijn beslommerd met een redactioneel beleid. De Balk heeft niet zo’n probleem en is daarom met een resultaat gekomen dat nogal moeilijk te definiëren is.