Magistraal spoedbericht

Schommelding kermisattractie

Historische kermisattractie

Dit is het middenpaneel van een historische kermisattractie die deze zomer in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in actie was (tenminste, als er genoeg jonge bezoekers waren). Een mechanische schommel: ‘in- en uitstappen tijdens het schommelen ten strengste verboden’ staat er op het bordje vermeld. Het is een kleine installatie vergeleken met de tegenwoordige monsterachtige kermisattracties, maar deze kon vroeger wel op elk dorpsplein ergens geplaatst worden. Het woord kassa mist een S, precies in het midden boven het loket. Er is geen moeite gedaan dit te herstellen, de kassa is niet meer in gebruik. Ik heb het gevoel dat de twee kleurrijke boegbeelden wellicht later zijn toegevoegd, ze vallen een beetje uit de toon bij de rest van de ornamentiek en zitten ook deels voor het houtsnijwerk aan de randen. Misschien dat op een bepaald moment gevonden werd dat het geheel wat meer de aandacht moest trekken.

0 reacties op “Schommelding kermisattractie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s