Categorieën
Magistraal spoedbericht

Zachte wielen gewenst

Het is moeilijk voor te stellen dat er mensen zijn die blij worden van het geluid van een rolkoffer die over klinkers wordt voortgetrokken. Of die de kuddes toeristen toejuichen die ’s morgens vroeg of ’s avonds laat met deze ondingen de straten en grachten onveilig maken. Het is ondenkbaar dat fabrikanten geen weet zouden hebben van het audioleed dat hun producten veroorzaakt. Het is duidelijk waardoor dat komt: de hardplastic wieltjes onder de koffers. De vraag is waarom er niets aan wordt gedaan, terwijl de oplossing zo voor de hand ligt en al lang beschikbaar is vanuit de skatewereld: zachte wielen. Misschien iets duurder, maar wel de mogelijkheid om het verschil met de concurrentie te maken. Ook voor sommige kinderstepjes zou dit het verschil kunnen maken tussen een drilboor die voorbij komt of een zacht geruis.