Fraai gebroken uitzicht

Gebroken raam aan boord van de Friesland

Dit sierlijk gebroken raam bood uitzicht op het achtersteven van het museumschip Friesland, dat in de zomer vaart op Medemblik. Vroeger (tot midden jaren 80 vorige eeuw) was dit de veerboot van Harlingen naar Terschelling. Het schip is gebouwd in 1956 in Groningen en heeft nog een statig houten interieur. Een klassieke veerboot waarbij de boten die varen naar Stavoren en Urk verbleken. Het aardige is dat je het tochtje met een Museumjaarkaart gratis kunt maken (net als de stoomtram naar Hoorn overigens).

Auteur: De Balk

De Balk verschijnt onregelmatig sinds 1976. Andere publicaties zijn beslommerd met een redactioneel beleid. De Balk heeft niet zo’n probleem en is daarom met een resultaat gekomen dat nogal moeilijk te definiëren is.