Betonvraat op ramkoers

Vroeger werden als plaatsaanduiders voor zaken als kabels en leidingen enige tijd betonnen paaltjes gebruikt (met aan de waterkant de gele emaille borden met een grote K (kabel) of Z (zinkbuis), voor de scheepvaart). De Balk schreef al eerder over het fenomeen, o.a. onder de titel ‘Aanduiding’, een bericht dat populair is bij zoekmachines, er is kennelijk niet zoveel over te vinden. In dit geval ligt onder de dijk van het Vest een kruising van twee elektriciteitskabels van de P.E.N., een bedrijf dat niet meer bestaat, tegenwoordig heet het Liander. Het woord kruising en een pijl naar beneden werden geaccentueerd met rode verf.

Betonnen aanduidingspalen met Z (zinkbuis) en onleesbaar
Betonnen aanduidingspalen met Z (zinkbuis) en onleesbaar

Naar alle waarschijnlijkheid zijn deze paaltjes niet meer noodzakelijk (dit soort zaken zal inmiddels in een bestand met GPS-coördinaten staan), maar weggehaald worden ze ook niet. Dit paaltje lijkt te zijn afgekloven door een wild beest, maar dat is in dit geval een motormaaier die eens in de zoveel tijd tegen het paaltje aanrijdt. Langzaam werd het daardoor in een toren van Pisa-stand geduwd. Ik zou die maaimachine wel eens willen zien na zo’n aanrijding, dat zal toch een flinke kras geven, of nee, op een snijblad heet dat natuurlijk een braam.

Update: de gemeente laat hier maaien met een robot, de ‘Robocutter’. Er loopt iemand naast met een afstandsbediening.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑