Categorieën
Pollepelproblemen

Kattenvoer geursensatie

De Balk schrijft doorgaans niet twee keer over hetzelfde, en ik heb al eens eerder een soortgelijk product behandeld. Maar omdat ik me had laten verleiden een nieuw soort vegetarische ‘sensational burger’ te kopen, komt deze toch in aanmerking voor de rubriek Pollepelproblemen.

Allereerst is er het rare fenomeen dat fabrikanten van vegaburgers (soja-eiwit, tarwe-eiwit) zo nadrukkelijk willen dat hun product op vlees lijkt. Waarschijnlijk om de vleesliefhebbers over te halen. In dit geval met een roze kleurtje (rode bietenpoeder). En de ‘serveersuggestie’ op de voorkant is om het te op de grill te laten verbranden – nooit een gezond idee, ook niet bij een vegaburger. Dan het interessante feit dat de verpakking vermeldt dat het product ‘mogelijk eieren, selderij, mosterd en sesam bevat’. Mogelijk? Kunnen die er per ongeluk in terecht zijn gekomen? Wat zijn dat voor vreemde toestanden in die fabriek? En vrijwel de gehele verpakking is in het Engels: ‘100% plant based, incredibly juicy, delicious, good, just grill it’, etc. Gelukkig heeft het product een nutri-score A (alleen weten nog niet veel mensen wat dat precies inhoudt). En één burger bevat 16 gram proteïne (eiwit), dat is volgens de declaratie 33% van de dagelijkse ‘referentie-inname’ (volgens de Voedingswijzer is dat voor een volwassene 50 gram per dag).

Maar goed, is het wat, die burger, wil de lezer natuurlijk weten. Voor de kattenliefhebbers is het misschien wel een aanrader: de burgers zien er niet alleen zo uit, maar ruiken ook overduidelijk naar… kattenvoer. Ook in de pan, dus houd vooral een flinke dosis verse kruiden paraat. Leg de geopende verpakking in de koelkast en je waant je een kattenbezitter telkens als je deur opent.