Categorieën
Pollepelproblemen

Kan sporen van noten bevatten

Op wandeltochten in Engeland koop ik, het liefst in dorpswinkeltjes om een bijdrage te leveren aan de lokale economie, regelmatig zakjes met allerhande noten, zaden, rozijnen en dergelijke. Die zijn handig, want ze vormen zich geruisloos naar om het even welk vak in de rugzak, maar zijn ook voedzaam en redelijk gezond (denk ik). Het is soms ook het enige nog enigszins gezonde (ongezoete en ongezouten) voedsel dat te koop is in dat soort winkels, maar dat terzijde. En ja, ze komen soms in dit type op een namiddag vormgegeven verpakkingen. Tot je dan opeens dat (waarschijnlijk verplichte) regeltje ontdekt dat het dan weer de moeite waard maakt om zo’n eenvoudig plastic zakje ‘deluxe’ gemengde noten met rozijnen vast te leggen: “Warning: May contain traces of nuts.”