Magistraal spoedbericht

Twee in tijd en 3D

Two in time door Michael Langenstein

Deze ansichtkaart van kunstenaar Michael Langenstein uit 1978 is een 3D-kaart. Dat was in die tijd een nieuw fenomeen, gepatenteerd onder de naam Vari-Vue volgens de achterkant. Tegenwoordig wordt het een ‘lenticulair’ genoemd, een druktechniek waarmee je een verschillend beeld ziet naargelang de hoek waaronder je naar het drukwerk kijkt. Door die hoek te veranderen lijken de beelden in elkaar over te vloeien. Als je het onder de scanner legt zie je beide beelden ineeen: zowel de Twin Towers tussen de pyramiden, als op de maan.

Ik heb deze kaart jarenlang aan de muur gehad, door een touwtje met twee plakbandjes aan de achterkant vast te plakken. Op een bepaald moment is het touwtje aan een kant losgeschoten en de kaart in het archief beland, onwetend van wat er op 9/11 zou staan te gebeuren. Ik vond de kaart in een doos met het opschrift ‘Diversen’, dat is in alle omstandigheden een gevaarlijke aanduiding die zoveel mogelijk vermeden dient te worden. Grappig dat de titel op de achterkant ook in Egyptische hiërogliefen staat vermeld.

Achterkant Two in time ansichtkaart
Achterkant ‘Two in time’ ansichtkaart

0 reacties op “Twee in tijd en 3D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s