Onverkort onvindbaar

In 2015 fotografeerde ik (in drie stappen, want op één foto lukte niet) deze graffiti op een verlaten schoolgebouw in Amsterdam-West. Ik heb de foto’s zo goed mogelijk aan elkaar gelegd, vandaar het enigszins verspringende perspectief (dat zou eventueel te corrigeren zijn). Hier had iemand de moeite genomen om de link naar een plaatje op Tumblr volledig uit te schrijven. Kennelijk had diegene nooit van url-verkorters gehoord of vond het juist een uitdaging om dit webadres volledig te vermelden. Alleen, voor wie of waarom? De Balk was nieuwsgierig en heeft getracht de url uit te schrijven en komt op:

http://25.media.tumblr.com/
ee43e47351e5400ba2d463529db68c37/
tumblr_mmqipeSVCE1sqzx2l01_250.jpg

Het is opvallend dat de auteur een duidelijk onderscheid heeft gemaakt tussen de cijfers en letters, zodat er geen verwarring tussen bijvoorbeeld een 1 (één) en een I of l zou optreden. Toch blijft het aan het eind lastig te beoordelen of er 2l01 of 2I01 staat, of mogelijk zelfs Zl01. Niet dat het veel uitmaakt, want geen enkele variant die tot een tastbaar resultaat leidt. Kennelijk bestaat de server 25.media.tumblr.com niet meer, want die wordt omgeleid naar 66.media.tumblr.com. Hoewel ik geen hoge verwachtingen van de inhoud van het plaatje had, toch jammer van al die moeite.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑