Buiten gebruik

De Tyne Bridge in Newcastle upon Tyne (VK) is een fantastische brug. De boog rust op vier zware granieten pilaren, die vroeger ook dienst deden als pakhuis en voorzien waren van een (goederen)lift. Een van die liften aan de Noordzijde is nog lang in gebruik geweest als personenlift, waardoor je tegen betaling van een klein bedrag (1p) snel van het kadeniveau naar de brug (en omgekeerd) kon komen. De lift was bemand en bovendien ingericht als een klein museum met diverse historische foto’s. Dit fenomeen is inmiddels helaas buiten dienst, “lift withdrawn from service” zoals het bordje vermeld. Dat is weliswaar elegant verwoord, maar niet minder definitief van aard.

De Tyne Bridge gezien vanaf Sandhill
De Tyne Bridge gezien vanaf Sandhill

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.