Klinkerstrijd op uithangbord

Soms is naderhand niet meer duidelijk of iets tijdens het fotograferen al werd gezien of pas achteraf. Misschien is zelfs twee keer hetzelfde ontdekt, simpelweg omdat het uit het geheugen is gewist. Hoe dan ook, in 2013 werd dit uithangbord van restaurant Al Cavallino in Treviso (Veneto, Italië) op de foto gezet. Waarschijnlijk toch in eerste instantie vanwege het fijn geroeste bord en de belettering. Het is al behoorlijk op leeftijd en zegt dat we hier te maken hebben met een ‘osteria con cucina’. Vroeger was een osteria (taverne) puur een drinkgelegenheid, later is daar ook eten bij gekomen, vandaar dat ‘con cucina’, mét keuken. Maar hola, de E is overgeplakt met een rode A. Ostaria dus. Alle Italiaanse woordenboeken en ook Wikipedia houden het op osteria. Maar even op de website van het eethuis gekeken, we zijn tenslotte inmiddels 7 jaar verder. Wie daar op de Italiaanse pagina zoekt komt 7 keer ostaria tegen en 3 keer osteria. Zou het misschien met een a in het Venetiaans zijn, of in de lokale variant in Treviso, het Sinistra Piave? En jawel. Het heeft er dus eerst in het Italiaans gestaan, en later is daar de lokale variant van gemaakt. Maar heel erg consequent zijn ze daar ook weer niet in, gezien de website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.