Categorieën
Magistraal spoedbericht

QC laat kleine sporen achter

Ineens vond ik in huis deze miniscule papiertjes, uit een nieuw kledingstuk gevallen. Ze werden kennelijk op onzichtbare plekken in naden en zomen verstopt door de kwaliteitscontrole, de Quality Control. Nadat je kleren door mensen in een lagelonenland in elkaar zijn gezet, hebben daarna anderen de kleding nog eens gecontroleerd op fouten. Die controleurs hebben nummers, de papiertjes zijn het bewijs dat ze de controle hebben uitgevoerd en dat de producten in orde zijn bevonden: ‘QC passed’. Ze hebben nog steeds de vorm van een soort stempel, maar dan in miniatuuruitvoering. De papiertjes zijn maar enkele millimeters groot (8×8 mm om precies te zijn) en je moet nog uitkijken dat je ze niet ineens kwijt bent als je ze op de scanner legt. Om al die onzichtbare mensen die de minuscule papiertjes in je kleren stoppen te eren heb ik ze hierbij maar eens getoond op groot formaat. Zowel SQI 3 (Senior Quality Inspector?) en FQI (First Quality Inspector?) 33: bedankt! De pyama valt niet uit elkaar.