Categorieën
Magistraal spoedbericht

Genereus postbedrijf geeft gratis gele kaart

Via de post ontving De Balk onlangs een in 1978 verzonden gele kaart P2173 terug die werd verstuurd aan abo’s om een wijziging in het postadres door te geven. Even terugblikken hoe dat ook alweer in elkaar zat.

In dat jaar bestond De Balk al niet meer, maar het krantje STAPEL was een waardige opvolger. Ik vond dat ik dringend behoefte had aan een postbus op het kantoor Reinier Engelmanstraat, zodat post niet meer thuis zou worden bezorgd. In mijn enthousiasme liet ik alle post meeverhuizen, waardoor ik ook de post voor mijn ouders (NCRV-gids, Margriet…) in de postbus kreeg. Dat was uiteraard niet de bedoeling (ik nam deze post mee naar huis en legde die op de deurmat achter de brievenbus). Na dit euvel aan het loket te hebben rechtgezet kreeg ik van de postbeambte een aantal van deze gele kaarten mee, waarmee ik gratis (‘In het binnenlands verkeer geen postzegel’) anderen van het bestaan van mijn postbus op de hoogte kon brengen. En dat terwijl ook de postbus zelf in die tijd gratis was (en dat nog geruime tijd zou blijven, even afgezien van de 15 gulden entreegeld). Het op de kaart ingevulde straatadres was echter niet mijn eigen adres, maar het redactieadres. De handtekening is gezet met een cyaan Edding 1200 superior quality pen, die onlangs opnieuw is gebruikt bij de verzending van het zesde nummer van De Balk! Die doet het dus nog, na 42 jaar. Als dat geen superieure kwaliteit is…

Edding 1200 pen
Edding 1200 pen

De adressering brengt ook de reparatie van mijn toenmalige HEMA typemachine aan het licht. Die had ik noodgedwongen moeten voorzien van een stukje vliegertouw om de wagen voort te trekken. Daar zat echter een knoopje in, welke hobbel de ongeplande spatie veroorzaakte tussen AM en STERDAM.

Kaart wijziging postadres P2173 PTT uit 1978 (voor).
Kaart wijziging postadres P2173 PTT uit 1978 (voor).