Raam als rolhouder

Toiletrollen in raam

Waar heeft iedereen die gehamsterde rollen wc-papier gelaten? De Balk ging op onderzoek uit, dat doen we graag als het om papier gaat. De meeste mensen laten niet veel los over het resultaat van hun hamsterwoede. Hier zijn de rollen omgedraaid en liggen ze in het zicht, ondanks het matglas.

Rolpatroon in Amsterdam

Hieronder nog een voorbeeld van een raam als rolhouder, een huis met adres Entrepotdok 1 in Amsterdam, naast de Scharrebiersluis (genoemd naar het goedkope bier dat de schippers hier vroeger dronken als ze lagen te wachten), gefotografeerd vanaf het water. Een merkwaardige samenstelling van drie verschillende ramen. Op de muur naast de ramen is nog graffiti te zien. Die was eerst wit overgeschilderd en daarna bruin, zo goed mogelijk aansluitend bij de kleur van de bakstenen. Hoe dat er eerder uitzag in 2012 is goed te zien op deze foto op Wikipedia.

Raam Entrepotdok 1
Raam als rolhouder Entrepotdok 1 Amsterdam vanaf het water Nw. Herengracht

Auteur: De Balk

De Balk verschijnt onregelmatig sinds 1976. Andere publicaties zijn beslommerd met een redactioneel beleid. De Balk heeft niet zo’n probleem en is daarom met een resultaat gekomen dat nogal moeilijk te definiëren is.