Categorieën
Magistraal spoedbericht

Lijnschema scheurtrauma

Lang geleden, ik denk in 1980, liep ik zowel ontdaan als opgetogen uit de winkel van het London Transport Museum. Ik had namelijk gevraagd of de originele lijnschema’s te koop waren, zoals die in de metrostellen gebruikt worden. Officieel niet, was het antwoord, maar ik kon wel een stukgescheurde krijgen. Daarop werden mij uit een la twee delen van het lijnschema van de District Line overhandigd. Uitleg werd niet gegeven over het waarom, keuze had ik niet. Ik heb de twee gescheurde stukken altijd bewaard, ze zijn inmiddels enigszins verkleurd. Ik heb nu eindelijk eens de tijd genomen om ze digitaal te restaureren, waarbij ik de twee delen zo goed mogelijk aan elkaar hebt gelast. Inmiddels biedt de museumwinkel een collectie van vintage materialen aan tegen astronomische prijzen, maar originele lijnschema’s zie ik daar niet tussen, wel originele stationsbordjes voor £ 500 – £ 1.250 per stuk. Geen geld.