Categorieën
Pollepelproblemen

Kartonpulp in zuivelvermomming

De Balk is altijd bereid een alternatief te proberen. Eigenlijk zou de verpakking, een scheurwikkel in een laf kleurtje blauw met een bijna onleesbare groene opdruk, al een waarschuwing moeten zijn: koop dit product niet, mensen! We hebben het hier over Soja Ongezoet van AH, dat qua structuur doet denken aan yoghurt, maar kennelijk niet zo mag heten. AH noemt het een ‘plantaardig alternatief voor zuivel’ (zonder nadere specificatie) en volgens de beschrijving is het goedje ‘zacht van smaak’. Zacht? Deze drab doet eerder denken aan kartonpulp. Er zit waarschijnlijk te weinig vet in (2,5%) om iets van een romige smaak te kunnen creëren. Het product heet dus Soja, maar bevat het volgens de ingrediëntenlijst maar 9% soja. Voor de rest bestaat het uit… water. Je koopt dus dus 450 gram water en 50 gram gefermenteerde soja en dat proef je. Nog een kleinigheid op milieuvlak: ze zijn vergeten te vermelden dat de wikkel bij het oud papier moet.