De stratenmaker signeert altijd tweemaal

Handtekening tegellegger P. Jong 15-4-1997 Handtekening tegellegger P. Jong 15-4-1997

Het is de tijd voor thuistoerisme. De eigen omgeving biedt altijd nog onontdekte zaken. De redactielocatie kent een stoep die in particulier eigendom is, hiermee kan de eigenaar doen en laten wat hij wil. Stoeprecht! In de loop van de 19e eeuw heeft de overheid geprobeerd de stoepen onder haar controle te krijgen, om zo voetgangers een trottoir te geven, maar dit is mislukt. Het stoepje kent zwart/witte tegels, ten teken dat hier vroeger haringvissers huisden. Die tegels worden dan weer wel onderhouden door de gemeente, die daarvoor niet eens een bijdrage vraagt (maar gewoon de ozb flink verhoogt). Er staat een mooi dwarsstaand bankje op, in de traditionele donkergroene kleur.

De tegels voor de deur van De Balk zijn op 15 en 16 april 1997 gelegd door P. Jong. Dat weten we omdat deze twee keer een handtekening in een voeg heeft aangebracht: een troffeltje met de naam en de datum. Waarom P. Jong twee dagen heeft gedaan over 26 hele en 13 halve tegels is niet bekend.

Handtekening stratenmaker P. Jong 16-4-1997
Handtekening stratenmaker P. Jong 16-4-1997