Waardeloze waarborg

Het is niet waarschijnlijk dat Lever’s Zeep maatschappij N.V. (het latere Unilever) de op deze verpakking vermelde waarborg ooit heeft hoeven uitbetalen. Dat is simpel te beredeneren, want hoe bewijs je dat de zeep ‘enige schadelijke vervalsingen bevat’? Daarvoor zou je eerst exact moeten weten waaruit het originele product bestaat (wat onmogelijk is vanwege het bedrijfsgeheim), en dan nog is het de vraag wat in dit verband een ‘vervalsing’ precies is. Elk nagemaakt ingrediënt is waarschijnlijk identiek aan het origineel. Een bijzonder geraffineerde waarborg dus, die in de praktijk helemaal niets te betekenen heeft. Ik kan me niet voorstellen dat er ooit een claim is binnengekomen. Minder arbeid, groter gemak!

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑