Categorieën
Magistraal spoedbericht

PostNL: let op de let op-kaart

Deze geplastificeerde kaart lag op straat en viel direct op door de rijbewijsachtige roze kleur en het vreemde formaat. De kaart is afkomstig van PostNL en werd verloren door een bezorger (vroeger: de postbode). Er zijn een paar vreemde zaken aan de let op-kaart (P2278, alweer de 1017e versie!), zo genoemd door het postbedrijf. De kaart moet de bezorger attent maken op het feit dat voor een bundel post nog brievenbuspakjes in de tas zitten, alsof de bestellers niet in hun tas zouden kijken.

De achterkant

De let op-kaart van Post NL (achterzijde)
De let op-kaart van Post NL (achterzijde)

Maar dan de achterzijde, die is gericht aan degene die de kaart per ongeluk in de brievenbus krijgt (of op straat vindt). Daarin staat:

Zo controleren we of onze bezorger uw post op de juiste manier bezorgt. De let op-kaart is dan ook bedoeld voor de bezorger. – PostNL

Ho, wacht eens even, controle? Dat is toch niet helemaal te rijmen met de tekst op de voorkant voor de bezorger. Maar nog vreemder is dat dit bericht wordt afgesloten met ‘Met vriendelijke groet, Uw bezorger’.