Categorieën
Magistraal spoedbericht

Netwerkende huisgenoot aangeboden, t.e.a.b.

In weerwil van de opkomst van het internet zijn de annonces in de supermarkt altijd blijven bestaan. Ik kijk af en toe op zo’n bord, niet om daarop iets te vinden, maar omdat sommige advertenties vermakelijke teksten te bieden hebben. In dit geval zoekt iemand een huisgenoot. Of je die in de supermarkt zult vinden weet ik niet, maar het zou kunnen. In elk geval komt het er op aan wat je in je advertentie zet.

Vraagtekens

Het meest intrigerend aan deze tekst vind ik de zin ‘voor netwerkend persoon met idem inkomen’. Wat zou de achtergrond zijn voor het willen van een persoon met een netwerk? Dat als het niet bevalt diegene veel anderen kent die mogelijk de plaats kunnen innemen? Maar wat een ‘netwerkend inkomen’ precies behelst? Betekent dit een goed inkomen? Een eventuele bijdrage in de woonlasten wordt niet vermeld. De vrager is voor werk veel van huis: misschien een manier om te zeggen ‘verwacht niet veel gezelschap van mij’? Of ‘je hebt het rijk alleen’? Ik heb zo mijn twijfels bij deze advertentie, al was het maar omdat de rubriek ‘Aangeboden’ is aangevinkt en niet ‘Gevraagd’.

Advertentiespel
Het Advertentiespel van Jumbo (jaren 60 editie – er zijn vele)

Advertentiespel

Het doet me denken aan het tamelijk flauwe Advertentiespel van Jumbo, dat ik toen ik een jaar of acht was echter hilarisch vond. Het enige wat je in dit spel doet is drie willekeurige kaartjes achter elkaar leggen, waardoor een advertentietekst ontstaat (de achtergrond van echte advertenties is steeds anders, zie ik nu). Zoiets als dit:

Voorbeeldkaartjes Advertentiespel
Hilarisch…