Categorieën
Magistraal spoedbericht

Ontwerp bankbiljet aan inflatie onderhevig

In het Noord-Hollands Archief in Haarlem (in de Janskerk) was een kleine maar fijne tentoonstelling over drukkerij Joh. Enschedé te zien, getiteld ‘Drukkerij van waarde’. Vroeger zat de drukkerij, bekend van de postzegels en bankbiljetten, nog midden in het centrum van de stad, nu is het bedrijf langs het spoor naar Amsterdam te vinden.

Gooi je eigen geld over de balk

Op een interactief onderdeel kon je zelf je eigen bankbiljet samenstellen uit onderdelen van eerdere Nederlandse ontwerpen. Het eindresultaat mailde je naar jezelf. Aan de nummering te zien zijn de balkbiljetten ontwerpen 1131 en 1132 die gemaakt werden op de tentoonstelling (sinds 23 november). Grote getallen passen niet goed in de witte balk op het biljet, dus coupures van meer dan drie cijfers zijn niet aan te raden.

Eigen ontwerp Balkbiljet