Categorieën
Magistraal spoedbericht

Missende metroschakel

In Het Parool van 2 maart 2020 staat een artikel van enkele Amsterdamse raadsleden over het verlengen van diverse metrolijnen: naar Haarlem, Schiphol en Almere. Het blijft me al sinds de jaren 90 (toen ik in de Spaarndammerbuurt woonde en er al sprake was van het bebouwen van de Houthavens) verbazen dat er nooit gerept wordt over een opvallende missende schakel in het metronet: de verbinding tussen Sloterdijk (Isolatorweg) en het Centraal Station. Inmiddels is de nieuwe stadswijk bijna af en wordt er volop gewerkt aan woningen op het bedrijventerrein bij Sloterdijk, maar nog steeds is dit ontbrekende stuk niet in het vizier. Terwijl er al een prima treinverbinding naar Haarlem, Schiphol en Almere ligt. Wil je echter van de Spaarndammerbuurt naar het CS, dan is er alleen de bus, waarop je soms lang staat te wachten.