Aalscholver in binnentuin De Balk

Aalscholver belandt op redactie Balk

Een aalscholver verwarde ten onrechte de redactielocatie met een visparadijs en landde met luid geraas in de binnentuin. Daar is onvoldoende ruimte om op te stijgen, waardoor het dier zichzelf in gevangenschap had geplaatst. Aalscholvers zijn geen lieverdjes, ze hebben een gemene haaksnavel waarmee ze behoorlijk kunnen uithalen. De dierenambulance heeft de vogel gevangen en in de gracht losgelaten, waarop deze wegzwom en onderdook alsof er niets was gebeurd, de binnentuin ondergescheten achterlatend. Deze rook hierdoor verdacht veel naar vis. Gelukkig wordt er voldoende regen verwacht.

Dat er in deze tijd (februari/maart) veel aalscholvers zitten is makkelijk vast te leggen als ze in de oude haven even rust nemen. Het schijnen er ieder jaar meer te worden.

Aalscholvers in Enkhuizen (vroege voorjaar)
Aalscholvers in Enkhuizen (vroege voorjaar)

Gepubliceerd door

De Balk

De Balk is een onregelmatig verschijnend magazine, losse nummers zijn leverbaar per post. De berichten op de website vormen een soort kladblok.