Categorieën
Magistraal spoedbericht

Beltoon faalt

Ik heb een zelfgefabriceerde beltoon ingesteld voor inkomende telefoongesprekken, een stukje uit het nummer The Water is Wide van Van Dyke Parks, van de lp Super Chief: Music for the Silver Screen (genoemd naar de beroemde trein in de VS – kijk vooral eens naar het panoramavoertuig ‘The pleasure Dome’, alleen de naam al). Voor wie ‘m wil horen:

The Water is Wide – Van Dyke Parks

Hoe hard ik het geluid ook zet, dit muziekje faalt regelmatig om tot me door te dringen als beltoon. Daarvoor mengt het zich kennelijk teveel met de achtergrond, of is het te melodieus – ik weet het niet. Laatst dacht ik, hé, ze draaien iets herkenbaars bij de buren lijkt het – was het mijn telefoon. Wat ook niet helpt is een alles omsluitend hoesje, waarbij het luidsprekergedeelte onderin zit. Ik vind de ingebakken ‘ringtones’ in iOS echter niet geschikt. Ik merk dat meer mensen daar mee zitten en ook een zelfgekozen muziekje hebben ingesteld, maar ook die moeten dat dan vaak zo hard zetten dat het niet bepaald een feest is als hun telefoon overgaat in bijvoorbeeld de trein.

Foto: “Railfanning the Santa Fe in Southern California” — copyright Surf Line Historical Society (2003) via Wikimedia