Heden

Bord permanent afgesloten voor auto's Streekbos

Hoe lang zou het heden hier al duren? Gezien de staat waarin het bord verkeert is dat geruime tijd. Hier duikt hetzelfde probleem op als bij het gebruik van woorden als vandaag of gisteren in een verder ongedateerd bericht, dat daardoor al na één dag niet meer klopt. Kennelijk had men er ook niet zoveel vertrouwen in dat de situatie daadwerkelijk permanent zou worden, want dan plaats je een bord met daarop ‘niet toegankelijk voor auto’s’. En je blijft met de vraag zitten of je ‘vanaf heden’ niet ook zou kunnen interpreteren als ‘met ingang van morgen’.

Update: in juli 2021 is het bord verwijderd.

Auteur: De Balk

De Balk verschijnt onregelmatig sinds 1976. Andere publicaties zijn beslommerd met een redactioneel beleid. De Balk heeft niet zo’n probleem en is daarom met een resultaat gekomen dat nogal moeilijk te definiëren is.