Categorieën
Magistraal spoedbericht Streepje voor

Postkantoor

Begin jaren 80 had ik postbus 14661 op het postkantoor Haarlemmerdijk. Een pand uit 1917 gebouwd voor de PTT, dat een betegeld voorportaal kende waar je fietsen kon stallen. Pas daarna kwam je in het eigenlijke postkantoor. In de stalling hing deze mededeling (Alg. 4420) aan een haakje aan een muur.

Voormalig postkantoor Haarlemmerdijk
Postkantoor Haarlemmerdijk

Toen het postkantoor ging verbouwen verdween de inpandige fietsenstalling. Op de laatste dag voor de verbouwing zag ik mijn kans schoon en nam het bordje mee. Het hangt nu in mijn eigen voorportaal (plaats voor maximaal 1 fiets), in dezelfde staat als waarin het veertig jaar geleden verkeerde. In 2010 sloot het kantoor definitief zijn deuren, waarna zich er een kantoor van ING vestigde.

Bordje Staatsbedrijf der PPT Alg. 4420
Bordje Staatsbedrijf der PPT Alg. 4420