Categorieën
Pollepelproblemen

Tomatenschema

Dit schema staat afgedrukt op de tray, het kartonnen doosje onder de tomaten. AH heeft hier de diverse soorten tomaten in de supermarkt voor ons geclassificeerd. De meeste tomaten in de supermarkt smaken naar niks, maar volgens dit schema zijn er toch wel vier smaken te onderscheiden, allemaal zoet, lopend van fris- tot volzoet. Volzoet? Dat zullen we dan moeten begrijpen in dezelfde zin als volvet, maar weer niet als volslank, dat immers een eufemisme voor volvet is.

De indeling waar we de tomaten voor zouden kunnen gebruiken is vrij dubieus te noemen. Zo zegt het schema dat we ook losse tomaten en vleestomaten op brood zouden kunnen doen, terwijl dit nou juist de minst smakelijke van het hele stel zijn. Tasty Tom heeft nog wel wat smaak, en romatomaten. Maar wie in Italië tomaten op de markt heeft gekocht (of ze zelf heeft gekweekt) weet hoe ze werkelijk horen te smaken.