Voorloper

Op deze plek bevindt zich een vroegere brandkraan, waarvan het bordje is blijven hangen. Dit was de voorloper van de huidige aanwijsplaten waar De Balk eerder een bericht aan wijdde. Goed beschouwd was een verbeterde versie op zijn plaats, want waar bevindt die kraan zich hier precies? Niet op 2,35 m onder de grond natuurlijk, op 2,35 m onder de pijl misschien? Nee, ook niet. Ik heb het maar even nagemeten voor de zekerheid. De aansluiting zit 35 cm boven de grond, te zien aan het dubbele streepje onder 35. Het bordje zit op 2 meter boven de grond. Je ziet waar de T-vorm die tegenwoordig gebruikt wordt vandaan komt, het is de verticale pijl en het liggende streepje van het aarde-symbool in elkaar geschoven. Het gebruik van liggende streepjes voor de aarde/grond kennen we ook van dit symbooltje in de elektrotechniek (in feite een omgekeerde T):

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑