Routes

Sinds het landelijke wandelnetwerk in Nederland is uitgerold staat het land vol met paaltjes met daarop gekleurde pijlen en getallen. In Engeland is dat al wat langer aan de gang. Vroeger hadden alleen de langeafstandpaden bordjes waarop een gele eikel stond afgebeeld, voor het overige was alles gewoon een ‘public footpath’ of een ‘bridleway’ (waarover je ook te paard kunt gaan) en die werden ook als zodanig aangegeven. Hoe een en ander liep kon je op een topografische kaart vinden, of in een routebeschrijving. Inmiddels zijn er tal van lokale routes met eigen bordjes en aanduidingen bijgekomen. Zoveel dat het soms dringen is op een paaltje, als meerdere routes een bepaalde plek kennelijk onvermijdelijk achten.

Het Penn House Estate heeft eigen routes uitgezet op het landgoed, maar zou nog eens kritisch naar de bewegwijzering kunnen kijken. Bij ‘Church Knowl’ aangekomen zijn de richtingaanwijzers van de diverse routes op z’n minst nogal verwarrend te noemen.

Wandelnetwerkbordje
Wandelnetwerk: paaltjeswoede in Nederland, veel nummers en pijlen, soms in onhandige kleuren voor kleurenblinden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.