Retourstempel

De postcodeloterij misbruikt je adres om post te sturen aan ‘de bewoners van’ en zo de ‘nee/nee’-sticker op de deur te omzeilen. Drie enveloppen binnen een week, spam via de postbode! Daar hebben we een gloeiende hekel aan. Gelukkig is De Balk in bezit van een oud retourstempel van de PTT. Samen met een stempel ‘verhuisd’ gaan de enveloppen retour afzender – ‘de bewoners’ zijn vertrokken. Het zal ze geen geld kosten, maar in elk geval (een beetje) werk. Het retoursturen van post is een van de weinige dingen die nog gratis zijn. Ook het doorsturen naar een ander adres met de toevoeging ‘verhuisd naar:’ en het nieuwe adres levert voorzover bekend geen kosten op voor de ontvanger.

In het Nationaal Postregister kun je aangeven van welke sectoren je geen reclamepost wilt.  Na vier tot zes weken zijn blokkades volledig actief en dat blijven ze voor een periode van vijf jaar.
https://www.postfilter.nl

De retourmethode

Vroeger gebruikte De Balk het retourneren weleens voor het gratis versturen van post. Dat werkt zo: neem een oude envelop die je hebt ontvangen, zet degene die je iets wilt sturen op de achterkant. Streep je eigen adres op de voorkant door en zet er groot ‘RETOUR Z.O.Z.’ op. Vergeet tegenwoordig niet om de streepjescode met een oranje marker onschadelijk te maken (door de geautomatiseerde leesmethode ontvang je anders de post mogelijk opnieuw). Doe de envelop op de bus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.