Categorieën
Magistraal spoedbericht

Gevel

Laatst was ik weer eens op de Amstelveenseweg in Amsterdam, waar ik heb gewoond van 1987 tot 1992. De gevel van de voormalige paardentramremise op nummer 134 blijft een fraai schouwspel. In het gebouw zit OCCII (wat me altijd aan ASCII doet denken). Ze hebben een naambord op de gevel, dat aansluit bij de stijl van architect Abraham Salm, die ook de gebouwen van Paradiso (kerk) en de Melkweg (melkfabriek) ontwierp. Dit bord, dat tijdens de renovatie in 2011 werd aangebracht, is gemaakt in het Fablab van Amsterdam in de Waag. Het is uit een blok hardhout gefreesd met de digitale cnc-frees. Op de foto is te zien dat achter het geblindeerde middenraam (boven het bord) een krant hangt. Die is vanaf de begane grond niet te lezen, misschien een volgende keer de verrekijker meenemen.

OCCII uitgefreesd bord in Fablab
Het nog ongeschilderde, uitgefreesde naambord