NS bordje profielvrij lopen

Profielvrij

Het wachtspoor van de NS. Als gewone sterveling heb je er niets te zoeken, dus voor reizigers is het bordje ‘Pas op – u loopt niet profielvrij’ niet bedoeld. De NS kunnen hier het jargon vrijelijk toepassen op de eigen medewerkers. Wat het betekent is al een keer uitgezocht, door Joke van der Kamp. Waarom zou De Balk het dan nog eens dunnetjes overdoen? We citeren:

Een pad is profielvrij wanneer iemand er veilig langs kan lopen als er een trein passeert. Het zit ’m erin dat de trein breder is dan de rails en er een stuk overheen steekt. Een pad is niet profielvrij als je door de trein geraakt kunt worden.

Flex

Iets anders dan maar. Wie wil overstappen naar achteraf betalen in plaats van het reizen op saldo, door de NS ‘Flex’ genoemd, wordt daar uitnodigend op gewezen. Na een paar tussenstappen werd onderzocht of het overstappen (goede term in het kader van reizen) mogelijk was. Maar nee:

Overstappen naar NS Flex
Niet overstappen bij de NS

Dan maar een andere kaart geprobeerd, daar stond tenslotte alleen nog een OV Fiets-abonnement op. Dat werd zonder pardon (en uitleg) van de kaart verwijderd (en kon ook niet meer worden toegevoegd). Het blijft de achilleshiel van de NS: goed communiceren. Waar blijft het profielvrije abonnement?

Gepubliceerd door

De Balk

De Balk is een onregelmatig verschijnend magazine, losse nummers zijn leverbaar per post. De berichten op de website vormen een soort kladblok.