Categorieën
Magistraal spoedbericht

Beknopt

Een aardig emaille bordje achter een raam op de Linnaeusparkweg in Amsterdam Watergraafsmeer. Voor wie mocht denken dat je in het Frans geen korte en krachtige boodschap zou kunnen formuleren bewijst dit bordje het tegendeel. Maar ook in andere talen zou zo’n bordje goed kunnen:

De verzending – inlichtingen – snel en goed
The dispatch – information – quick and good
Der Versand – informationen – schnell und gut

Zelfs in het Welsh en Fins is het geen probleem…

Yr anfon – gwybodaeth – yn gyflym ac yn iach
Lähetys – tiedotus – nopeasti ja hyvin

200 OK

Dit is het 200e bericht op De Balk! Ter gelegenheid daarvan wordt binnenkort een betaald abonnement bij WordPress aangeschaft, waarmee de onzinnige reclame-uitingen op de website tot het verleden behoren. 200 als statuscode voor een webpagina betekent overigens ‘OK’. Deze code krijg je uiteraard nooit te zien, hoogstens af en toe de code 403 (verboden toegang) of 404 (niet gevonden), die op de meeste websites naar een speciale pagina leiden.

(P.S. Wie op 200 zoekt online, vindt bij de afbeeldingen wel een paar getallen, maar toch overwegend auto’s en motoren… misschien omdat die regelmatig 200 (en andere getallen) in de typeaanduiding hebben. Maar bij alle getallen krijg je voornamelijk auto’s en motoren…)