Slakken

Wie zou dat gedacht hebben, dat een wegwerpbekertje kennelijk een aantrekkelijk hapje vormt voor slakjes? Deze wegwerpbeker heeft een zwarte opdruk (vast een koffiemerk), waarschijnlijk gemaakt van karton (met een plastic coating aan de binnenkant). Vochtig geworden door de regen trekt dat slakken aan die het omhulsel er vakkundig afslopen. De opruimers van de natuur weten dus zelfs raad met wat we achteloos weggooien, zolang dat tenminste eetbaar is. Als we er dus voor zorgen dat het hele bekertje eetbaar is voor slakken (en insecten/bacteriën), ruimt dat behoorlijk wat zwerfvuil op in de natuur. Een aluminium blikje kost zeker 200 jaar om af te breken, een plastic fles 500 jaar en glazen potten 1-2 miljoen jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.