Verdreven

Rivierkreeft op voetpad

De sloot is schoongemaakt. Neveneffect was dat er plotseling overal rivierkreeften op de kant te vinden waren en zelfs een waterschildpad. De Amerikaanse of rode rivierkreeft is een beruchte invasieve exoot die onze wateren onveilig maakt.

Het beestje ziet er staand op het voetpad met zijn scharen omhoog dreigend uit, maar in deze positie valt hij snel om en verandert dan in een tamelijk hulpeloos geval. Het leuke van de telefoons van tegenwoordig is dat een zogenaamde ‘live’ foto in feite een kort filmpje is, dat je makkelijk kunt omzetten in een bewegend gifje voor het web. Dan heb je een kreeft in actie (nou ja, voor heel even):

Pak me dan

Auteur: De Balk

De Balk verschijnt onregelmatig sinds 1976. Andere publicaties zijn beslommerd met een redactioneel beleid. De Balk heeft niet zo’n probleem en is daarom met een resultaat gekomen dat nogal moeilijk te definiëren is.