Rivierkreeft op voetpad

Verdreven

De sloot is schoongemaakt. Neveneffect was dat er plotseling overal rivierkreeften op de kant te vinden waren en zelfs een waterschildpad. De Amerikaanse of rode rivierkreeft is een beruchte invasieve exoot die onze wateren onveilig maakt.

Het beestje ziet er staand op het voetpad met zijn scharen omhoog dreigend uit, maar in deze positie valt hij snel om en verandert dan in een tamelijk hulpeloos geval. Het leuke van de telefoons van tegenwoordig is dat een zogenaamde ‘live’ foto in feite een kort filmpje is, dat je makkelijk kunt omzetten in een bewegend gifje voor het web. Dan heb je een kreeft in actie (nou ja, voor heel even):

Pak me dan

Gepubliceerd door

De Balk

De Balk is een onregelmatig verschijnend magazine, losse nummers zijn leverbaar per post. De berichten op de website vormen een soort kladblok.