Categorieën
Magistraal spoedbericht

Doos

Het achtuurjournaal toont regelmatig ook een wat ‘lichter’ item. Dat staat zo in de regieaanwijzingen, om te voorkomen dat het alleen maar moord en doodslag is wat de klok slaat. Op 9 september heeft het journaal een item over de Trump wc-borstel, die niet getroffen wordt door de handelsoorlog tussen China en de VS. Die verkoopt juist beter.

In het minutenlange item gaat verslaggever Sjoerd den Daas naar de fabriek in China waar de borstels met de hand worden vervaardigd. Hij doet een diepte-interview met de directeur en laat het productieproces zien. Erg belangwekkend allemaal.

Interessantste onderdeel vond ik de titel op de doos waarin de borstels naar de VS worden verscheept. Daar staat geen ‘Trump toilet brush’ op, maar schaapachtig ‘LadyFaceScrubBrush’. Zo wordt kennelijk niemand onderweg in verlegenheid gebracht. De prijs van zo’n fijne borstel? 99 dollarcent.

Trump borstel voor je wc
Trump borstel voor je wc