Robot blaast waternevel over terras Meerzicht

Koel

De relatie met restaurant Meerzicht in het Amsterdamse Bos dreigt ernstig bekoeld te raken. De pannenkoekenboerderij heeft namelijk gemeend levensgrote ventilatoren op het terras te installeren in de vorm van vliegtuigmotoren, die verneveld water verspreiden over de gasten. Men denkt de bezoeker in tijden van klimaatopwarming hiermee een plezier te doen, maar de delen van het terras waar deze apparaten staan opgesteld blijven natuurlijk grotendeels leeg. Niet verwonderlijk, want behalve koelte produceren ze een hels kabaal.

Je komt bij Meerzicht voornamelijk vanwege het rustige, schaduwrijke terras. Er wordt nu groot ingezet op de koele terrassen: overal hangen juichende spandoeken met daarop de tekst ‘180 m² verkoeld terras’. Maar wacht even, je zoekt verkoeling of iets zorgt voor verkoeling, de terrassen worden echter gekoeld, niet verkoeld. Verknoeid bedoelen ze misschien. En nu we toch bezig ben, omgevingstemperatuur kan aaneengeschreven worden. En zinnen in kapitalen met een zware slagschaduw zijn slecht leesbaar.

Verkoeld?
Verkoelend taalgebruik

Gepubliceerd door

De Balk

De Balk is een onregelmatig verschijnend magazine, losse nummers zijn leverbaar per post. De berichten op de website vormen een soort kladblok.