Categorieën
Magistraal spoedbericht

Koel

Mijn relatie met restaurant Meerzicht in het Amsterdamse Bos dreigt ernstig bekoeld te raken. De pannenkoekenboerderij heeft namelijk gemeend levensgrote ventilatoren op het terras te installeren in de vorm van vliegtuigmotoren, die verneveld water verspreiden over de gasten. Men denkt de bezoeker in tijden van klimaatopwarming hiermee een plezier te doen, maar de delen van het terras waar deze apparaten staan opgesteld blijven natuurlijk grotendeels leeg. Niet verwonderlijk, want behalve koelte produceren ze een hels kabaal.

Toen ik in de buurt woonde kwam ik vrijwel wekelijks bij Meerzicht (zie ook het eerdere bericht ‘Bon’), voornamelijk vanwege de verse gevulde koeken en het rustige, schaduwrijke terras. Er wordt nu groot ingezet op de koele terrassen: overal hangen juichende spandoeken met daarop de tekst ‘180 m² verkoeld terras’. Maar wacht even, je zoekt verkoeling of iets zorgt voor verkoeling, de terrassen worden echter gekoeld, niet verkoeld. Verknoeid bedoelen ze misschien. En nu ik toch bezig ben, omgevingstemperatuur kan aaneengeschreven worden. En zinnen in kapitalen met een zware slagschaduw zijn slecht leesbaar.

Verkoeld?
Verkoelend taalgebruik