X

Uitsluitend een X op boom aan het Gein

Een boom aan de weg langs het Gein is gemarkeerd met een klein, maar toch opvallend oranje-rood bordje met daarop alleen een X. Alsof de boom gemarkeerd is, maar het is niet bekend waarvoor of waarom. Het is ook de enige boom met zo’n bordje. Het is van metaal en bevestigd met twee schroeven, die maar een klein stukje zijn aangedraaid, misschien konden ze op handkracht niet verder of het is een poging de boom niet al te zeer te beschadigen. Degene die het bordje heeft opgehangen heeft daarbij niet opgemerkt dat het op z’n kop zit. Dat kun je zien omdat de X bij dit font een grotere ruimte aan de onderkant heeft dan aan de bovenkant. Laten we de foto daarom maar even omdraaien:

Omgedraaid
Zo, nu klopt de X weer…

Auteur: De Balk

De Balk verschijnt onregelmatig sinds 1976. Andere publicaties zijn beslommerd met een redactioneel beleid. De Balk heeft niet zo’n probleem en is daarom met een resultaat gekomen dat nogal moeilijk te definiëren is.