Foutmelding

Dit scherm kwam ik in 2014 op straat tegen in Portugal. Bedoeld om informatie te verstrekken aan weggebruikers, toonde het nu prominent wat herhalende systeemmeldingen, waardoor je je dertig jaar terug in de tijd van de monochrome beeldschermen waant. Aan de rechterkant is te zien dat er onderhoud gepleegd wordt door een monteur met een oranje shirt. Vandaar.

Op NS-stations kom ik af en toe een beeldscherm tegen dat een Windows NT-foutmelding toont in plaats van de dienstregeling. Dat is een behoorlijk oud besturingssysteem (2001). Onderstaande melding op een paars uitgeslagen beeldscherm in Engeland een jaar geleden gaf me een aardig kijkje achter de schermen aldaar. De foutmelding is in Windows XP-stijl zo te zien (en toont publiekelijk het IP-adres). Hmm… hoe lang zou dit systeem al meegaan?

Foutmelding op station in VK

Tenslotte nog een recenter voorbeeld, gefotografeerd in een winkelcentrum. Dit betrof een zuil met een display, maar ook daar kan Windows doorheen komen zeuren dat het tijd is om te updaten. Je zou voor “Remind me tomorrow” willen kiezen, ware het niet dat dit geen touchscreen is.

Foutmelding in winkelcentrum Diemen

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑