Toegang

Wandelroutes in Engeland kennen vele soorten van klaphekken en toegangspoortjes, van de zogenoemde ‘stiles’ waarmee je over een hek kan klimmen, tot ‘kissing gates’, die door hun constructie mensen doorlaten, maar vee niet. Het voordeel van dit soort doorgangen is dat ze geen verdere vergrendeling nodig hebben. Het hek is altijd zowel open als dicht. Met een rugzak op kan het soms wat lastig manoeuvreren zijn (met name als er sprake is van overgroeiende bramenstruiken) .

In 2013 stuitte ik en route in het gebied ‘Arnside & Silverdale’ op deze constructie, met drie paaltjes. Dit type was ik weliswaar al eerder tegengekomen, maar dit was de eerste waarbij ik mijn bagage óver de paaltjes moest tillen, aangezien er aan beide kanten muren stonden. De afstand tussen de paaltjes was ook dermate klein dat zelfs een slank persoon er met moeite doorheen pastte. Het vormde daarmee een soort toegangsfilter.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑