Ervaring

De Balk heeft behoorlijk wat brievenbussen gefotografeerd in de loop der tijd. Het merendeel daarvan bevond zich in Engeland. Maar deze zijn van een ander kaliber. Gefotografeerd in Ciutadella, Menorca in 2009. Bij deze brievenbussen verdwijnt je hand in de muil van de leeuw, dat is net even een andere ervaring dan zo’n zwart plastic gleufje bij ons (hoewel het ‘gordijntje’ daarin altijd een prettig vertrouwd geluid produceert). Fijn is ook dat binnen- en buitenland volledig gelijkwaardig aan elkaar zijn, wellicht te verklaren door het relatief grote aantal buitenlandse bezoekers dat hier zijn ansichtkaarten verstuurt.

De monumentaliteit van deze brievenbussen werd op geen enkele wijze versterkt door een imposant gebouw of brede straat, ze zitten in een doodgewone muur van een onopvallend gebouw. Het lijkt erop dat ze in een eerder, ouder gebouw hebben gezeten maar bewaard zijn gebleven. Wie kan het over zijn hart krijgen een dergelijke brievenbus af te danken?

Vroeger was het altijd duidelijk waar je post op de bus moest doen of waar je het postkantoor kon vinden (soms een gebouw groter dan de kerk), maar de laatste keer in Barcelona (2017) was het een heel gepuzzel om zowel postzegels als een brievenbus te vinden. Uiteindelijk was zelfs op de luchthaven geen brievenbus te vinden en is de gefrankeerde kaart maar in Nederland op de bus gedaan.

Leuwenkoppenbussen
Leeuwenkoppenbussen postsymbool

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.