Categorieën
Italië

Kleurrijk

Dit is een vrolijk stemmende reclame-uiting. Gefotografeerd in 2013 in Bassano del Grappa, Italië, deze oude neon gevelreclame voor een fotowinkel. Stamt mogelijk uit de jaren vijftig, misschien zestig van de vorige eeuw. Waarom is dit zo goed? Allereerst de speelse, sierlijke lettervormen in goed afgestemde kleuren, in de juiste proportie ten opzichte van de omgeving en elkaar. Dan de beslissing om de letters vrijstaand onder elkaar op de hoek te plaatsen, op een flinke afstand van de gevel, waardoor ze extra goed tot hun recht komen.

De neonletters zijn grotendeels verdwenen of kapot, de kleuren inmiddels ongetwijfeld vervaagd. Alleen de ‘C’ lijkt nog intact. Dat geeft niet, want is het blijft een feest voor het oog. Kijk nog eens naar die wat onderuitgezakte ‘L’, een soort leunstoel.