Geschiedenis

Southwold is een klein plaatsje aan de kust in Suffolk, Engeland. Het was oorspronkelijk een visserhaventje, maar tegenwoordig zijn de meeste huizen in het dorp in gebruik als tweede huisje en komen er voornamelijk dagjesmensen. Daardoor is het verworden tot een decor, hoewel dat niet betekent dat het er onplezierig toeven is.

Deze foto uit 2007 is gemaakt in de Southwold Sailors’ Reading Room. Hier kwamen vroeger zeelieden en vissers elkaar verhalen vertellen, een spelletje spelen of wat lezen aan de leestafel. De hele ruimte ademt geschiedenis, al is er inmiddels geen zeeman meer te bekennen. Toch wordt de ruimte in stand gehouden, sterker nog, met grote precisie geconserveerd in de laatst bekende toestand. Geen stoel komt er nog van zijn plaats. Het is een museum geworden, net zoals dat gebeurt met bijvoorbeeld de schrijfhut van Roald Dahl in Great Missenden. Bevroren in de tijd, precies zoals de Engelsen het graag zien.

Southwold Reading Room
Southwold Reading Room

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.