Categorieën
Pollepelproblemen

Vissticks

Kennelijk wilde niemand dit product hebben, want het lag met 75% korting in het schap (voor 89 cent). De Balk’s culinaire afdeling Pollepelproblemen raakte geïntrigeerd: waarom zou je juist zo’n smakeloze hap als een visstick in een vegetarische variant uitbrengen? En het sojaproduct dan ‘Veggie Vissticks’ noemen? Zou het wel te eten zijn?

De test

Op de een of andere manier is het gelukt om een vage visgeur en -smaak aan het product toe te voegen, maar het zou ook mijn associatie kunnen zijn met de gefrituurde vis die je in Engeland wordt voorgeschoteld (scampi, anyone?). Maar de structuur is zeker niet die van vis; het is een wittige, smakeloze brij daarbinnen, gemalen bordkarton. Misschien dat veggie kinderen dit met veel mayo nog wel durven opeten. Maar het dringende advies is: vermijden.